Jump to content

ingo

Bruker
 • Posts

  528
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  122

ingo last won the day on August 23

ingo had the most liked content!

Reputation

7,428

1 Follower

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  stabæk

Recent Profile Visitors

2,122 profile views
 1. Et slikt poengtap er ekstremt smertefullt, først og fremst fordi man sitter med en evig lang kombinasjon av angst og tro - angst for baklengsmålet, tro på at vi kan holde ut. I dag synes jeg det var såpass mye annet å glede seg over, at det ene poenget tas med hjem med hevet hode. Den bakre fireren fungerer godt og gir Brann svært få store målsjanser. Kaspar Pedersen gjorde sin beste omgang hittil i blått. Ivan den grusomme blir stadig bedre, Jeppe klarte seg fint og Wangberg er en kjempe. Wernersson er en meget god signering. Sandberg var sjanseløs på scoringen, utstråler ellers trygghet og det faktisk værtmangelvare denne sesongen. Fredrik Haugen var i nærheten av BB så lenge han orket, Kostadinov slo bort færre baller enn vanlig. Viktigst av alt er likevel at vi HENGER SAMMEN som et lag, det har vi knapt gjort i 90 minutter før i år. Support var synlige og hørbare mot tøff motstand. Jeg fikk rett og slett trua! Tenk om vi klarer å mobilisere både på og utenfor banen i de neste to månedene; det kan i så fall bli et av våre aller stolteste øyeblikk.
 2. Hvordan gikk kampen mot Godset - bortsett fra at vi åpenbart tapte..)
 3. Må bare få takke dere av hele mitt blaa hjerte for at dere stiller opp i Sandefjord i kveld og mobiliserer enda en gang. Håper inderlig dere får tre poeng - eller i hvert fal ett - med dere hjem og får se et lag med hjertet utapå drakta. Uansett hvordan det går i kveld, må vi i hvert fall skape Max energi, oppmøte og glede til seriekampen på mot Godset på Nadderud der vi kan slippe inn alle som vil. Så blir spørsmålet HVORDAN det skal bli mange nok som vil, til at vi kan oppleve blått trøkk, humor og spilleglede. Ber til gud om et lite signal som sier at det finnes en vei ut av mørket. I mellomtiden, takk nok en gang. Dere er fantastiske.
 4. Jeg kan ikke forklare dette, men så er det vel derfor jeg er hes supporter og ikke en klok hovedtrener. For meg er Lumanza i en klasse for seg når det gjelder pasningskvalitet og langpasninger i lengderetningen. Han er ingen løpsmaskin med kraftfulle taklinger, men han har noe ingen andre i vårt lag har (med mulig unntak for Kirkevold) har, nemlig et utsøkt blikk for spillet. Hvis spillvendinger, crossere og gjennomskjærere er viktige for å skape sjanser og mål - og det er de utvilsomt - kan du ikke sette pengene dine på verken Kostadinov, Solbakken, Høyland, Pedersen eller Yaw. De kan i beste fall være ballvinnere og gi kula til Lumanza så ofte som mulig når de får tak i den. Om Lumanza i dag ikke holder 90 minutter, holder han en omgang. Hvis de andre begynner å bli slitne, bør han byttes inn til pause. Jeg tror at Lumanza ville blomstret om han opplevde genuin tillit fra trenerapparatet: "Vi satser på deg i andre halvdel av sesongen, Tortol. Du må trene så mye og godt som du kan, og sette sammen trekanter og et pasningsspill slik at vi kan styre spillet. Vi tror på deg og elsker deg".
 5. Syns Bernt hadde et meget godt innhopp borte mot Mjøndalen. Vant baller, var aggressiv og samtidig spillende. Han markerte seg både offensivt og defensivt. Overrasket i hvert fall meg. Men han skal legge opp???
 6. Jeg så matchen og syns den inneholdt viktige positive elementer: Nummer 1 (og viktigst!): Olav Lilleøren Veum spilte 2 x 45 som midtstopper og var god. Veldig rask, ok på hodet og med mange gode fremspill. Her har vi en klassestopper på gang! Nummer 2: Kristoffer Lassen Harrison spilte venstreback i 2. omgang og var også fremoverrettet og offensiv. Nummer 3: Mats Solheim var god sammen med unggutta. Nummer 4: Lumanza spilte 2. omgang og tilførte pasningssikkerhet og gode gjennomspill. Nummer 5: Cornelius Normann Hansen skapte ganske mye og ble matchvinner Nummer 6: Uche Great Sabastine var fysisk sterk og klarte å ta inn mange oppspill. Kom til flere sjanser, bl.a. en i stolpen. Litt "vill", men vi mangler villskap så det er ok. Hummer 7: Azemi så pigg ut, løp på alt og skapte uro for sterke Follo. Nummer 8: Sandberg gå trygg ut og slapp ingen baller gjennom beina. Jeg dro glad hjem og tenkte at dette var en viktig seier. Nå kommer det flere.
 7. Etter mye frustrasjon og lite energi i laget, ser det ut som ukas tre-dagers treningsleir i Fredrikstad har gjort underverker. Her har trener Kjønø - kanskje uten å vite det selv? - fulgt Stabækmodellen når det butter seriøst i mot, og den er enkelt: Samle folket. Jobb med noen enkle prinsipper for å spre glede, optimisme og eierskap. Tenk offensivt og modig. Dette gjorde vi i åpningssesongen i Tippeligaen da vi lå på nedrykkk cirka halvveis i sesongen. Da møttes vi på Plassen og kjørte en felles workshop under tittelen "En høst med ære". Spillerne renset lufta så det sang, og derfra gikk det én vei, til 9. plass på tabellen ved sesongslutt. Vi gjorde det om igjen på Halvorsbøle tre år etter, da spillere, kjærester, sponsorer og støtteapparat hadde regjeringskonferanse, gikk i lusekofter og vedtok at vi skulle bygge The Blue Dream Arena. Vi gjorde det på nyåret 2005 da vi hadde rykket ned. 150 mennesker på Åsgårdsstrand Hotel i intens jobbing endte med slagordet "I 2005 er ikke vårt viktigste mål å vinne Adeccoligaen. Det er å vinne DEG." Hele klubben ble samlet og vi fikk se resultatet i andre serierunde da vi spilte borte mot Hønefoss. Det gikk en kilometerlang bilkortesje over Sollihøgda med blaa Stabækmerker i bakrutene og hjemover igjen med borteseier 2-0 i lomma og to spisser som scoret målene og fant ut av det med hverandre: Daniel Nannskog. og Veigar Pall Gunnarsson. Nå har Kjønø og gjengen gjort de samme grepene, men selvsagt på sin egen måte i Fredrikstad. Intervjuene på stabak.no med Kjønø, Solheim og Sandberg etterlater ett tydelig budskap: Høyere tempo, mer spill fremover, tøffere innsats, humør og vilje til å hjelpe hverandre. Det høres banalt ut, men det er det ikke. Her har spillerne åpenbart ikke sittet pent og hørt på, men deltatt og blitt ansvarliggjort før de siste tjue serierundene. Det er ikke sikkert vi vinner mot Godset på søndag selv om vi har gjort dette, men det ville forundre meg enormt om vi ikke ser et lag, et trøkk og en spillestil vi kan være stolte av.
 8. Jeg så bare annen omgang mot Raufoss, men da var vi klart best. Mulig de "kontrollerte oss enkelt" de første 45, men som sagt, klassforskjell i favør Stabæk i 2. omgang. Rett skal være rett - og skrå skal være Langaars.
 9. De "hvite" var vel nærmest start-11'eren, men de Blå var fullt på høyde. De ledet 2-0 og 3-1 og vant 3-2 til slutt. Isaksen scoret på et frispark som skiftet retning, Hammy fikk et innlegg i boksen, kontrollerte kula og satt den kontant i kassa, Kosuke var sterk i feltet før scoringen sin. Kornelius ble spilt igjennom for de Hvite og scoret sikkert og Meling (ikke Birger, mens ass trener 😉)reduserte til 2-3. Jeg kjenner ikke navnene på alle unggutta ennå, men alle fremsto som gode nok til å kunne ta nivået.
 10. Ikke helt Valsvik (skjønt bedre med ballen), men ikke helt Øveraas-Olsen heller.
 11. Det var Akiniemi, ja. Syntes han gjorde en meget god figur, selv om en treningskamp internt sikkert ikke er noen veldig god målestokk. Alle Blaa får ta med seg Luc Kassi i aftenbønnen i kveld.
 12. Stabæk spilte internkamp på Tobbe-banen i dag. Mange av de unge gutta klarte seg meget bra, men det hele ble overskygget av en stygg skade på Kassi - enda en gang. Han klarte knapt å sette foten ned etter å ha vridd kneet tre minutter ut i kampen. Det minnet både om korsbånd og leddbånd, men vi får håpe det ikke var sesongen som røk. Mitt hjerte gråter med Luc, men jeg krysser alt jeg har. Det "hvite" laget slo det blå med 3-2. To positive prøvespillere - enn 18 år gammel nigeriansk midtspiss som tok for seg med en voldsom fysikk (med kunstnernavnet Benedict), og en god midtstopper som har vært i Norge før men som nå kommer fra utlandet (beklager utydeligheten). Nousa var frisk og med herlig ballbehandling, så ikke akkurat ut som en 15-åring. 2003- og 2004-gutta klarte seg bra Summa summarum: Vi trenger fremdeles en midtstopper og en spiss, men kanskje de to "prøvespillerne" holder mål. Yaw, Jeppe, Walsvik og Kassi er på sidelinja en måned før sesongstart og vi trenger nok minst to av dem matchfit til serieåpningen.
 13. Jeg var også innom treningen i dag og gikk begeistret hjem. I morgen er det kamp mellom to Stabæk-11'ere kl 10.30 og den skal jeg ha med meg, for dette var moro! Støttet helhjertet tanken om å spille Kassi i en fri offensiv rolle, og Luc er på full fart tilbake til formen fra i fjor vinter. Ingen scorer flere enn han på treningene, så han bør ikke bruke energien på å jage opp og ned langs sidelinja og ta defensivt ansvar. Luc skal score mellom 10 og 15 mål, ikke demme opp for motstandernes høyreback. Deretter foreslo jeg et prosjekt som heter Tortol van Dijk, med Lumanza som Eliteseriens beste midtstopper. Han er fotballklok, plasserer seg godt, har brukbar speed og en pasningsfot Virgil of Liverpool kunne ønske seg. Tenk deg Tortol van Dijk slå 70 meters pasninger frem til Kassi, Oliver, Azemi, Cornelius og Antionio Nousa. Jeg har forøvrig aldri hørt Petter Belsvik være så lyrisk over noen unggutt i Stabæk som i sin beskrivelse av Nousa. Gutten er 15 år og går på ungdomsskolen (!!??), men har dribleferdigheter i særklasse. Han går av folk med ballen med en ekstrem ballkontroll, finter og dribler og banker inn skudd med begge bein. Keeper Markus Sandberg måpte da kulene suste inn fra alle vinkler når Nousa klinket til i dag I dag ble Markus rett og slett irritert over avslutningene til 15-åringen som satt i nettet nesten hver gang. Antonio skal gå ferdig ungdomsskolen (sic!!!) før han blir med for fullt - og ekspertene sier at vi må få med oss guttungen fra første spark på ballen, for han blir ikke lenge i norsk fotball. Flere av de andre Akademigutta som nå får prøve seg, har imponert. Ellers elsket jeg denne fra Belsvik: Sturla Ottosen kom til oss som høyreback fra Kjelsås i fjor høst og har tatt sjumilsskritt. Ingen løpere mer og lengre enn Sturla på treningene, og nå er jobben å bidra enda mer offensivt. Sturla satt inn utligningsmålet mot Raufoss og er altså flink til å ta i mot beskjeder: "Han er på landslaget i løpet av et par sesonger," sa Belsvik. Jeg ser med entusiasme frem til sesongen og til intermatchen i morra. Håper du tar turen. Det er meldt 10 grader og sol.
×
×
 • Create New...