Jump to content

ingo

Bruker
 • Posts

  560
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  131

ingo last won the day on April 23

ingo had the most liked content!

Reputation

8,118

1 Follower

Previous Fields

 • Klubben i mitt hjerte
  stabæk

Recent Profile Visitors

2,443 profile views
 1. Oppfordrer alle med blaatt hjerte til å støtte opp om lokalsamfunnet, Stabæk og Smågardistene i årets BLOMSTERTOG! Etter tre års pause må vi markere oss på vårt beste; inkluderende, glade og rause. Du kan enten gå sammen med A-lagsspillerne eller breddelagene, eller se på langs ruta. Toget går fra Plassen kl 17 og og du er i mål på Bekkestua på en times tid. La oss lage en herlig fotballfest etter seier mot Grorud 16. mai. På det meste har det vært mellom 20.000 og 30.000 tilskuere på Blomstertoget og i år blir supert vær. Her møter vi målgruppa vår og byr på blomster, give-aways og Stabæk-effekter. Vi sees den 17. mai.
 2. Du må nesten spørre Bjarmann selv, men jeg tror han og trenerne føler at venstrebacken har vært en utfordring lenge, ikke minst med Jeppe Moes langvarige skade - og at Thor Lange gir valgmuligheter både som back og kant. Pluss at han (også) er en ressurs i gruppa og i garderoben.
 3. En av mine store gleder ved å være Stabæksupporter er å se gutta trene. Da kan man, i tillegg til å observere, prate litt med Bjarmann, Finstad, Granli, Bjørn Helge Riise (sønnen hans trente med A-laget i dag), Belsvik og Ravnaas. De er alltid hyggelige, åpne og engasjerte. I formiddag var det fullt trøkk på Tobbebanen og spent forventning inn mot "Kampen om tabelltoppen" mot Ulf Sandnes på mandag. I tillegg var det en ny spiller utpå der. Han heter Luc Kassi og har endelig blitt i stand til å spille matchpreget fotball, om enn bare i én omgang i dag. Men han spilte!!!. Noen korte utdrag og vurderinger fra ekspertisen: - Stabæk valgte i vinter å satse på Herman Geelmuyden i mellomrommet mellom midtbane og angrep. Sitat Bjarmann: "Herman er en av de tre-fire beste i denne rollen i Norge når han spiller som nå. Han tar for seg og er nøkkelspiller for oss. - Bjarmann: "Kaspar har tatt store steg og er en midtstopper som spiller enkelt og knapt gjør feil, samtidig som hans er god til å bryte og sterk i lufta". - Emil Botheim deltok på treninga med liv og lyst. Ingen tvil om ast han digger Stabæk . Bjarmann: "Botheim er super å ha både på feltet og i garderoben. Han snakker med alle, ikke minst de unge, og sprer masse godt humør". - Wangberg/Bjørn Helge Riise/Steffen Ravnaas : "Det vi driver med nå sammenlignet med i forrige sesong, er som natt og dag. Det er nesten utrolig at vi har hevet nivået så mye på kort tid, dvs. siden midten av januar." - Fredrik Krogstad: "Vi er OBOS-ligaens beste bortelag, fordi vi er vant til å spille på et raskt kunstgress. Mandag går kampen på Nadderud, og det blir en test på om vi kan forvente god fotball tross humper og hull. Vinner vi denne...!" Sist, men ikke minst: Han Stabækspilleren som gikk til Odense og som vi hentet hjem for noen uker siden som venstreback (går det an å ikke huske hva han heter???) er - igjen i følge Bjarmann, "en av de beste signeringen vi har gjort i år". Da er det bare å hente frem Stabækflagget, prøveknyte skjerfet, snakke med naboen om matchen, komme tidlig på Nadderud på mandag og se om vi kan styre spillet til 3 poeng mot dagens serieleder.
 4. Å vinne fortjent, over et nyopprykket lag i et lokalderby, på en krevende kunstgressbane, i sterk vind på langs av banen og der vi havner under etter fem minutter...det er det virkelig ingen grunn til å beklage seg over. Minner om at vi innledet 2005-sesongen med 2-2 hjemme mot Bryne og 2013 med samme resultat borte mot HamKam. Vi har med andre ord aldri innledet en sesong på nest øverste nivå bedre enn i dag. Vi er klart best, bare selvmålet rett før slutt som får enkelte til å mene at det var jevnspilt og kunne bikket begge veier. Vi har et offensivt og defensivt mønster vi manglet totalt i fjor. Vi står høyere og presser høyere. Vi får slått mange gode stikkere til angripere og indreløper i bakrom og skaper mange store sjanser. I bakhånda har vi Pat Metcalf som kommer til å balansere BB Curtis og utgjøre ligaens desidert beste midtbaneduo. At noen Stabækfans kaller dette for "skremmende" og "piss" er trist. Men vi andre kan jo glede oss til en herlig match mot Sogndal hjemme på Nadderud i runde 2. Seier der, så har vi lagt et virkelig godt grunnlag for en sesong der vi vil kjempe i toppen hele veien.
 5. Jeg vil så varmt som mulig anbefale alle Stabækvenner å bruke en halvtime-time på å lese igjennom Sportsplanen. Den er så til de grader detaljert og gjennomtenkt, både ift spillestil, rekruttering, spillerutvikling, salg og kjøp, offensiv og defensiv organisering og alt annet man kunne tenke seg å lure på når vi ser på de neste tre-fire årene: Hvordan vi skal være, hva vi skal prestere og hvordan den perfekte spillertropp ser ut for at vi skal nå våre mål. Snakket med Stephen Ravnaas som er hovedarkitekten bak dette, og han var krystallklar på at her skal alle involveres - eller i hvert fall ønsket velkommen til å lese, mene og tenke. Åpenbart det viktigste og mest gjennomarbeidede dokumentet i Stabæk Fotballs historie - med unntak av den gangen sportsplanen besto av én setning, nemlig at "Vi skal spille cupfinale på Ullevål i 1995" 🙂 Sportsplanen ligger åpen for anyone to read på stabak.no. Bare dét er til å bli jublende glad av.
 6. Hei K! Dette var ment som et lite stykke selvironi, fordi vi Stabækfans har så utrolig kort vei fra helvete til himmelen. Det skal bare tre mål til mot Sandefjord, så skinner sola fra alle kanter. Mitt lille inserat var det som kalles "en akseptert overdrivelse", altså ikke at vi/dere har skiftet totalt mening om alle våre svakheter, men at det er ganske fort glemt hvis Pat Metcalf viser seg å være så god som det så ut, Edwards fortsetter å rule midten, Oliver og Korn.., ja dere vet selv. Det er en herlig egenskap vi har, vi Stabæksupportere, at det skal så lite for å gjøre oss glade. Og da elsker vi ALT, fra drakter til styreledere. Kick-offet i Sandvika fredag etter kampen i Sandefjord var forøvrig også kjempevellykket, med nye drakter, nye videoer, nye sanger og nye fjes både på dame- og herresiden. For en medieavdeling vi har! For noen matrikker vi har! For en fyrverkisalgsavdeling vi har. Det er penga fra fyrverkeriet som har gjort det mulig å hente Nicolai Næss. For noen Næss'er vi har!
 7. Metcalf looked like. a million dollars I går. Rolig, pasningssikker (bommet én på sine 45 minutter) og etablerte et tospann med Curtis Edwards fra første minutt. Blir åpenbart hentet for å spille sentralt, ikke back eller midtstopper. Gift er helt riktig hjemme for å ordne nytt visum, så han kommer tilbake som en "bonusspiller" på topp. For et herlig lag vi har! For en trener. For en assistenttrener, for en sportsdirektør, og for en styreleder i klubben!!! For et kvinnelag vi har! For en vakker ny drakt vi har! Nå gjenstår det bare å etablere "Blåmandag" - Stabæk gjør mandag til ukas beste dag!" Låner av Erik Bye: Mangt skal vi møte (Skeid, StjørdalsBlink, Brann og Start) og mangt skal vi mestre (Vi skal håndtere alt som kommer i vår vei) Dagen i dag den skal bli vår beste dag. (Ingen som drar på hytta på mandag så alle skal til oss).
 8. Enten man er for eller i mot den prosessen som er kjørt det siste året, må det være på sin plass å juble uhemmet over det Stabæklaget og den Stabækstilen vi viste i dag borte mot Sandefjord. Vi kunne - burde! - vunnet 5-0 og kjørte fullstendig over fjorårets store overraskelseslag i Eliteserien. Blant tingene å glede seg over: - Pottetett forsvar, med Piggy, Wangberg, Kaspar og Nicolai Næss. De var rolige, holdt ballen trygt i laget uten å spille på seg brudd, og slo gode pasninger i lengderetningen. - De tre sentrale hadde full kontroll på midtbanen. Curtis Edwards, Fredrik Krogstad og Sensasjonsmannen Pat Metcalf fra Vancouver dominerte fullstendig, vant duellene, spilte effektive trekanter, evnet å vende spillet og slo mange bra pasninger til dem på topp. - Kant/Backene Wernersson, Ottosen, Lange og ikke minst 17-åriger Andresen produserte sjanser, en del fine innlegg og holdt tett bakover. - Hammy (den korte tiden han fikk), Cornelius Normann Hansen og Oliver Edvardsen skapte masse hodebry med sin fart og sitt høye press, og bidro til at Sandefjord ble regelrett rundspilt av et veldig positivt Stabæklag. Mitt hovedinntrykk: Solid, påskrudd, fremoverrettet, preget av humør og spilleglede. Og Pat Metcalf supplerer Edwards (og vice-versa) på en måte som skaper trykk mot motstanderne og rytme i eget spill. Pat looked like a million dollars, og våre gutter sa at han har vært outstanding på treninga gjennom hele uka også. Hvor kom han fra??? Kan ikke huske sist jeg gikk fra en Stabækkamp med så mye stolthet og glede. Og jeg er rimelig sikker på at dette ikke en "one-off" og at vi er tilbake til gamle synder nesten gang. Dette laget henger nemlig usedvanlig godt sammen, har mye spisskompetanse og rutine, kombinert med tempo og initiativ på topp. Who needs a spis?
 9. Rett og slett utrolig bra. Ulf Scott var en trollmann med ord.
 10. Dette ble bare rot - sorry. Fikk ikke overført bilder på klubbmerker, flagg etc. Forget it! Part 1: Sports What are the teams behind the nicknames? 1. Patriots _____________________________________________ 2. The All Blacks 3. The Magpies 4. The Blades 5. The Yankees Spot the badge! (Which clubs do these belong to?) 6. 7. 8. (Hint: En tidligere stabakgutt spiller her) 9. 10. Who plays here? 11. City Ground 12. Stadium of light 13. Stade Velodrome 14. Nordre Åsen 15. Parken Which club do these fans support? 16. Das Gelbe Wand 17. The Stretford End 18. Uglan 19. The Toon Army 20. Måkeberget Part 2: General Which country do these flags belong to? 21. Name: ________________ 22. Name: ________________ 23. Name: _______________ 24. Name: ________________ 25. Name: ________________ Literature: 26. Who wrote Hamlet? 27. Which Norwegian author won the Nobel Prize for literature with the novel “Markens Grøde”? 28. What is the name of the principal at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry? (NB: Minimum of two names required) 29. Which Swedish footballer had great success with his autobiography published in 2011? 30. Which book came out first: The Lord of The Rings or The Hobbit? Jan’s favorites: 31. Which period in geological age are we in now? 32. What does one barrel of crude oil cost today? 33. How fast do the quickest migratory birds fly from Norway to Northern Africa? 34. If you are at a casino and have won on red ten times in a row, how likely is it for you to land on red an eleventh time? 35. How long ago did the dinosaurs rule the planet? In which sport did these athletes dominate in their time? 36. Sergey Bubka 37. Oscar Pistorius 38. Pertti Karppinen 39. Jelena Välbe 40. Torgeir Bjarmann
 11. Kampen mot Brann var ikke fantastisk, men den ga like vel grunn for betinget optimisme. Særlig gledet jeg meg over Phillip Hornburgs prestasjon i den omgangen han fikk som midtstopper -han har en herlig ro og evne til å distribuere gode baller fremover. Gang på gang tok han kula gjennom Branns pressledd, vendte spillet og fant medspillere fremover på banen. Hornburgs kvaliteter var trolig den viktigste grunnen til at laget så mye bedre ut i annen omgang enn i første. Han hadde et par skumle balltap, men alt i alt 45 strålende minutter i sin første kamp. Curtis Edwards ble dermed frispilt og fikk sette fart fremover. Han er en meget god signering som ballsentral på midten. God i duellene er han også. Dessuten er han morsom og byr på seg selv utenfor banen. Kaspar Pedersen leverte en så godt som prikkfri kamp, hvem skulle trodd det for et år siden? Legg så til at keeperne levere hver sin gode omgang, så har vil et grunnlag for selvtillit og spilleglede i de to siste treningskampene før seriestart mot Skeid. Da gjenstår det å løse den offensive biten, her er det fortsatt for mye en-for-en med manglende samhandling og uten at vi skaper særlig mange sjanser. MeNn vi ser bedre ut nå enn vi gjorde i 2013 på samme tid, og da vet jo alle hvordan det endte. Jeg har forresten trua på vår nye nigerianske signering Gift - også kalt "God's gift to Norwegian football." Så ham på tre treninger i Alicante og syns han har kvaliteter i boksen. Gi ham en kamp fra start neste gang.
 12. Kommer småkald, men glad fra Tobbe-banen, der jeg har sett en Stabæktrening og fått svar på noen av spørsmål vi supportere er spesielt interesserte i. Fikk en god prat med Simen Wangberg, som jeg opplever som realistisk og blant de mest kritiske til treningsarbeidet og kulturen i 2021. Jeg spurte ham om det er bedre enn i fjor, og han sa "det e som natt og dag". - Mye høyere intensitet, tydeligere krav og klarere planer for spillestil. Dessuten flere spillere om står frem og byr på seg selv, både spillemessig og menneskelig., sa Simen. Han trakk særlig frem fire spillere som har tatt kjempesteg siden i fjor, nemlig Herman Geelmyuden, Kornelius Normann Hansen, Aleksander Andresen og Amir Jama (ikke helt på Nussa nivå ennå, men strålende til å være 15 år). Jeg er ikke kjent for å være entusiastisk og positiv, men dette var moro.
 13. "Dagens trening" kan være et omfattende referat (se over), men også en liten og hyggelig opplevelse på Bekkestua etter treninga, som i dag. Da kom Markus Sandberg, Simen Wangberg og Jeppe Moe på vei til Meny for å proviantere til helgens hyttetur i Hemsedal. Alle spillere som er under kontrakt (dvs. ikke prøvespillerne foreløpig) reiser oppover for å kjøre på ski, lage mat, se fotball på TV, quizze og bygge felleskap og kultur. Ingen trenere eller ledere er invitert, dette er spillernes eget opplegg og eget ansvar. Sånne økter kommer kanskje ikke inn i statistikkene, men det ville ikke forundre meg om denne blir verdt både 3 og 6 poeng når det blir alvor. Jeg måtte spørre om det var mer trøkk og intensitet nå enn i fjor på samme tid, og det ble i hvert fall besvart med et rungende ja.
×
×
 • Create New...